Міжнародний науковий форум «Революція Гідності: на шляху до історії»

18 листопада 2022, 14:00

Фокус-тема ІV-го наукового форуму, який відбувся 17-18 листопада 2022 року, – «Майдани і російсько-українська війна в національному та глобальному вимірах»

Співорганізатори Форуму: Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, Український інститут національної пам’яті, Інститут історії України Національної академії наук України, Український католицький університет, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Національний університет «Києво-Могилянська академія».
НУБіП України на Форумі представляв Володимир Васильович Гонський, ведучий сцени Євромайдану, заслужений діяч мистецтв України, провідний фахівець відділу виховної роботи і студентських справ ННЦ ВР і СР, активний учасник трьох легендарних Майданів – Студентської революції на граніті, Помаранчевої революції та Революції гідності.

Володимир Гонський у своїх виступах виголосив наступні тези:

  • Студентська революція на граніті 1990 р. – революція свідомості і світогляду, єдина революція новітньої історії України, яка змінила не тільки систему, а й епоху.
  • Помаранчева революція – масовий героїзм народу і цинічна його експлуатація новою владою. Занепад української націонал-демократії.
  • Революція гідності – унікальна сторінка світової історії.
  • Сцена революції гідности – найвища трибуна людства у його боротьбі зі злом - московською тиранією у 2013-14 рр.
  • 30 листопада 2013 р. на Євромайдані – реальний початок кривавої фази московсько-української війни.
  • Московсько-українська війна 2022 р. – масовий героїзм українців, варварство й геноцид загарбника, друга революція свідомості і світогляду громадян України.

Через повномасштабну агресію росії проти України цьогорічний форум відбувся в онлайн форматі. Не всі учасники мали змогу долучитися через різні обставини, зокрема проблеми з відсутності інтернету і електропостачання, однак виголошені доповіді та дискусії стали вагомим внеском у наукове осмислення недалеких від нас подій початку ХХІ століття, особливо ролі Майданів та російсько-української війни в національному та глобальному вимірах.


Сергій Михнюк
директор ННЦ виховної роботи
і соціального розвитку

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook