Виховна година «У нашій пам'яті вони назавжди залишились» (до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні)

20 лютого 2023 року

 

01Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні.

У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності 2013-2014 років та вшановують пам’ять загиблих під час протестів.

Пам’ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Революція Гідності стала переломним моментом у новітній історії нашої держави. Її події змінили всіх нас. У День Героїв Небесної Сотні ми маємо віддати шану тим, хто пожертвував найціннішим заради нашого майбутнього.

З метою вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні в групі ЕкЕо-31М проведено виховну годину «У нашій пам'яті вони назавжди залишились».

1324

Хронологію подій того часу представили кураторка Ірина КОСТІВ та студентки групи Христина ВОЛОЩИНСЬКА, Марія КАРА і Тетяна РУДИК. Також присутні заходу долучились до перегляду документального фільму «Зима, що нас змінила. Небесна сотня».

5

Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них! Хвилиною мовчання здобувачі освіти вшанували пам’ять полеглих Героїв Небесної Сотні.

Виховуймо у молоді шанобливе ставлення до героїчного історичного минулого України, людяність, гідність, справедливість, розвиваймо почуття гордості за Україну, її історію та видатних людей.

А сотню вже зустріли небеса…
Летіли легко, хоч майдан ридав.
І з кров’ю перемішана сльоза
А батько сина ще не відпускав!
Й заплакав Бог, побачивши загін:
Спереду – сотник, молодий, вродливий
І юний хлопчик в касці голубій,
І вчитель літній – сивий-сивий.
І рани їхні вже не їм болять.
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло,
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна Сотня в вирій полетіла…
Ірина КОСТІВ,
кураторка групи
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook