ЛІТЕРАТУРНИЙ ВЕЧІР «ЄДНАЙМО ДУШІ СЛОВОМ КОБЗАРЯ!»

9 березня 2023 року
       Щороку 9 і 10 березня в Україні відзначають Шевченківські дні, які припадають на роковини народження та смерті Тараса Шевченка.
       Цього року Україна відзначає 209 років з дня народження великого українського поета.
Споконвіку щедрою і благословенною була українська земля, бо на ній народжувалися люди, перед генієм котрих схиляється світ. І найперший серед них Тарас Шевченко – велетень духу і співець народної свободи.
       Творчість Кобзаря мала вирішальне значення в становленні й розвитку нової української літератури, утвердивши в ній загальнолюдські демократичні цінності та піднісши її до рівня передових літератур світу. Щирість його, любов до народу, до рідної землі, а також мова, співуча, як пісня, і багата, як історія народу, викликали захоплення.
       З метою вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка щороку в Ніжинському фаховому коледжі НУБіП України проводяться різноманітні заходи, і цей – не став винятком. Саме в день народження Великого Кобзаря відбувся літературний вечір «Єднаймо душі словом Кобзаря!», під час якого учасники мали змогу поринути у світ творчості великого поета, розкривши його багатогранну й творчу особистість.
        Відкрила захід культорганізатор коледжу Ганна Ковтун, яка ознайомила присутніх із життєвим та творчим шляхом письменника. Потім у виконанні студентів коледжу звучали поетичні твори та уривки з поем Кобзаря, а саме «Реве та стогне Дніпр широкий», «Мені 13 минало», «Тяжко-важко в світі жити», «Думка», «Зацвіла в долині червона калина» та інші.

 

       Родзинкою заходу стало читання твору Тараса Шевченка «Думи мої, думи» англійською мовою у виконанні студента ІІ курсу спеціальності «Комп’ютерна інженерія» Максима Ніжинця.

 

       Викладач української літератури Ольга Кисла розповіла про цікаві моменти життя Т.Г.Шевченка, пов’язані з нашим краєм, адже він неодноразово бував на Чернігівщині. Цікаві факти щодо вшануванням пам’яті Великого Кобзаря у всьому світі представила присутнім викладач зарубіжної літератури Юлія Івановська.

 

       Приємно відзначити, що в нашому закладі освіти навчаються та працюють не лише поціновувачі українського поетичного слова, але і його автори. Учасники літературного вечора із задоволенням слухали авторську поезію студентки ІІІ курсу спеціальності «Облік і оподаткування» Яни Лозицької та есе студентки ІІ курсу спеціальності «Транспортні технології» Анни Шостки.

 

       Також на вечорі звучали пісні на слова Шевченка, покладені на музику: «Думи мої, думи» (музика Артема Пивоварова), «Тече вода з-під явора» (музика Олександра Донського).

 

      Тарас Шевченко – це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу. Творчість Кобзаря – святиня, якою дорожить і гордиться український народ. Дякуємо кожному з присутніх за проведений разом час, емоційну й теплу зустріч! Сподіваємося, що слово Великого Кобзаря завжди лунатиме в наших родинах, в Україні та за кордоном!
 
Ганна Ковтун,
культорганізатор коледжу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook