Аналіз відкритого заняття

16 травня 2023 року

15.05.2023 р. викладач Віктор ДЕРГАЧ провів відкрите заняття з дисципліни «Економічна інформатика» у групі М-21 на тему «Microsoft Excel та Google Sheets. Зведення, аналіз та представлення даних засобами електронних таблиць». Заняття було спрямовано на розширення знань здобувачів освіти про потужні можливості Excel у контексті обробки та аналізу даних.

На початку заняття був проведений огляд основних понять і принципів, пов'язаних з роботою у табличному процесорі Excel. Здобувачам освіти були показані прийоми, як створити таблицю, ввести дані та здійснити базову обробку даних. Детально було розглянуто синтаксис та призначення функції ВПР (SUM) і СУММЕСЛИ (SUMIFS), що дозволяють підраховувати суму значень залежно від заданих умов.

Після теоретичного вступу викладач перейшов до практичної частини. Здобувачам освіти було запропоновано ряд завдань, в яких вони мали застосувати функції ВПР і СУММЕСЛИ для вирішення конкретних задач. Завдяки цьому підходу студенти змогли закріпити свої знання та навички, а також більш детально ознайомитися з різними аспектами використання цих функцій.

Заняття завершилося дискусією про можливість використання функцій ВПР і СУММЕСЛИ в реальних економічних ситуаціях. Здобувачі освіти обговорили приклади застосування цих функцій для аналізу фінансових даних, розрахунку статистичних показників та планування бюджету.

 

 

Ірина СЕМЕНЮТА, голова циклової комісії

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook