КОЗАКИ ЖИВУТЬ У КОЖНОМУ ІЗ НАС

4 вересня 2023 року

 

131 серпня 2023 року викладачі циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін разом із  здобувачами освіти спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка відвідали  виставку  художника Юрія ЧУМАКА «Козаки живуть у кожному із нас».

Виставка картин  розміщена у Музеї сакрального мистецтва та історії переслідуваної церкви.

8265

Завідувачка науково-дослідного і музейно- просвітницького відділу ДІАЗ у м. Бережани Олена ЛУГОВА, ознайомила присутніх з   кожною роботою автора та історичною подією пов’язаною  з нею. Особливу увагу наголошувала на роботах, які перегукуються із сьогоденням. Зараз, у час війни, актуальною є тема любові до України, – каже Олена ЛУГОВА. Любов до рідної землі Юрія Чумака, яку він несе крізь усе життя, присутня в кожному його творі, в кожній картині. Це любов сина до землі-матері, який глибоко знає її історію і вболіває за її долю. Історія України має багато трагічних і героїчних сторінок. Саме героїчні сюжети, із завзяттям виписані енергійним, експресивним мазком, переважають в живописі художника. Колірна гама Юрія Чумака – особлива. Художник активно використовує червоний, синій, жовтий кольори, працює темперою. Його творчий почерк не сплутаєш ні з ким.

37

На виставці  ще була присутня молода  бережанська художниця, викладачка Бережанської художньої школи Віта БІЛОУС-ПЕРФЕЦЬКА, яка  представила роботи художника з мистецької позиції та поділилася особливостями малярської праці.

Надія ОБЕРСЬКА,
голова циклової комісії 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook