День аспіранта: роботу з інформаційними ресурсами наукової бібліотеки продовжено

19 березня 2015, 15:04

День аспіранта: роботу з інформаційними ресурсами наукової бібліотеки продовжено 

Наукова бібліотека продовжує проведення семінарів-практикумів для аспірантів університету на тему: «Використання інформаційних ресурсів наукової бібліотеки у науковій діяльності при написанні дисертаційної роботи».

Так, зокрема, 5 березня 2015 р. на цей захід до читального залу у навчальному корпусі № 4 завітали молоді науковці факультету тваринництва та водних біоресурсів, що із зацікавленістю сприйняли інформацію про особливості пошуку наукових видань як в фондах бібліотеки, так і в мережі Інтернет.  

 16 березня 2015 р. такий семінар-практикум відбувся у філії наукової бібліотеки в навчальному корпусі № 12 для аспірантів  факультету ветеринарної медицини. Присутніх цікавила, насамперед, можливість публікації результатів дисертаційних досліджень у фахових періодичних виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз даних та алгоритм пошуку таких видань.  


 17 березня 2015 р. у філії наукової бібліотеки в навчальному корпусі № 1 було проведено семінар для аспірантів ННІ лісового та садово-паркового господарства, до них також приєднались і декілька молодих науковців гуманітарно-педагогічного факультету.  

 Учасники цікавила, насамперед, можливість доступу до іноземних наукових видань та міжнародних електронних ресурсів.

Слід відмітити, що на сьогодні для молодих науковців досить важливим є вміння віднайти необхідні наукові джерела інформації за певною темою досліджень серед багаточисельних  ресурсів як мережі Інтернет загалом, так і ресурсів бібліотеки зокрема. 

  

Також нагадуємо, що для тих, хто бажає домовитися про проведення семінару для аспірантів інших факультетів можна звертатись за електронними адресами: library@twin.nubip.edu.ua чи по тел. 527-85-38 до директора бібліотеки Кіщак Тетяна або ж до голови ради аспірантів НУБіП України Даценко Ірини datsenkoiryna@gmail.com.

 

Кіщак Тетяна,

директор наукової бібліотеки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook