Міжвузівська науково-практична конференція «Жіночі виміри минулого та сучасного України: уявлення та досвіди»

9 листопада 2023 року

   09 листопада 2023 року в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України відбулася Міжвузівська науково-практична конференція «Жіночі виміри минулого та сучасного України: уявлення та досвіди».

   До проведення наукового заходу долучилися: представники Ірпінської молодіжної ради при Ірпінському міському голові та ГО «Міжнародна асоціація майбутнього України», студентська молодь та викладачі закладів освіти України: ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут», ВП Ніжинський ФК НУБіП України, ВП Рівненський ФК НУБіП України, ВП Бережанський ФК НУБіП України, ВП Боярський ФК НУБіП України, Державний податковий університет, Ірпінський фаховий коледж економіки і права, Національний авіаційний університет, Київський інститут Національної гвардії України, Державний торговельно-економічний університет, НТУ «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського.

   Роботу конференції відкрив голова організаційного комітету, к. пед. наук, доцент, директор Ірпінського ФК НУБіП України Дмитро Костюк, який наголосив на важливості наукового зібрання та актуальності питань, винесених для обговорення на конференції. Дмитро Андрійович зазначив, що протягом усієї історії України існувало чимало прикладів, кола жінка в культурно-освітній, політичній і навіть військовій діяльності не поступалася чоловікам. При цьому завжди на різних життєвих шляхах і перехрестях українська жінка стояла на боці милосердя, несла велику любов і сімейне тепло. В кінці виступу директор коледжу побажав усім вдалих виступів та продуктивних дискусій.

 

   Ганна Дугінець, д.е.н., професорка, завідувачка кафедри світової економіки Державного торговельно-економічного університету, членкиня Академії Міжнародного бізнесу (США), координаторка проектів ім. Жана Монне «Єразмус» привітала учасників конференції та побажала всім плідної роботи. У своєму виступі пані Ганна зазначила, що протягом довгих століть становище жінки в суспільстві змінювалося у самих протилежних напрямках, а основним призначенням жінки було продовження роду і підтримка сімейного вогнища, у той час як все, що мало відношення до зовнішнього світу, брав на себе чоловік. І тільки в другій половині XIX століття європейські жінки отримали законне право розпоряджатися своїм власним майном у заміжжі. Але сьогодні у зв'язку зі змінами у сфері соціуму і культури, проявом фемінізму, роль жінок вже не обмежується тільки виконанням домашніх справ, і ситуація особливо змінилася, а «Жіноче питання» стало надзвичайно актуальним.

 

   Костянтин Ніжейко, член ГО «Міжнародна асоціація майбутнього України» у своєму виступі розвинув тему емансипації та переконливо довів, що жінка впевнено досягла вагомих результатів у сфері ІТ-технологій.

   Олександр Дяковський, к.ю.н., доцент, викладач Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», наголосив на юридичних аспектах захисту прав жінок.

   Членкиня Ірпінської молодіжної ради при Ірпінському міському голові Дарина Йосипенко закцентувала увагу на українських жінках – впливових політичних діячках останніх кількох століть, що на рівні з чоловіками брали участь у підписанні найважливіших державних угод.

   Михайло Мушій, аспірант Державного податкового університету, доповів про доступ до публічної інформації та персоналізацію даних у сфері електронної комерції в умовах фемінізації.

   Цікаві та актуальні доповіді були представлені студентами Ірпінського фахового коледжу Владиславою Зауліною, Віталіною Курош, Анастасією Буж’ян, Мариною Московською, Дар’єю Кононенко та Денисом Гайдуком.

  

  

   Конференція продовжилася секційними засіданнями. Обмін думками виявився надзвичайно корисним для всіх учасників. Доповіді були цікавими і викликали жваве обговорення та дискусію. Доповідачі дали вичерпні змістовні відповіді на запитання. Організаційний комітет висловлює подяку представникам Ірпінської молодіжної ради при Ірпінському міському голові та ГО «Міжнародна асоціація майбутнього України» та учасникам конференції. Бажаємо мирного неба, нових наукових здобутків та успіхів у трудовій діяльності!

Олена Куракіна,

голова циклової комісії гуманітарних дисциплін

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook