День відкритих дверей інституту для випускників коледжів лісогосподарського та садово-паркового спрямування

27 листопада 2023 року

DSC 0002     Дні відкритих дверей – це особлива подія, коли навчальний заклад відчиняє свої двері для потенційних студентів, щоб вони мали змогу ознайомитися із закладом вищої освіти, його факультетами та спеціальностями. Це особливий час, коли майбутні вступники можуть насолодитися атмосферою інституту, познайомитися з викладачами і студентами, а також дізнатися більше про умови навчання та можливості, які надає ЗВО. 

    Тому, у рамках Всеукраїнського науково-практичного семінару на тему: «Сучасні тенденції інформаційної підтримки та механізації лісового і садово-паркового господарства», що проводився на базі кафедри лісового і садово-паркового господарства 23 листопада 2023 року, за підтримки провідного виробника мотоінструменту і акумуляторної техніки ТОВ "Андреас Штіль" проводився день відкритих дверей для випускників коледжів лісогосподарського та садово-паркового спрямування.

DSC 0043DSC 0013   Основна програма заходу передбачала вступне слово, з яким до присутніх звернувся директор ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» проф. Мирон ЖИБАК та завідувач кафедри лісового і садово-паркового господарства Василь КУЗЬОВИЧ; лекцію представника компанії STIHL Івана СУГЕЙКА із доповіддю про історію становлення та сучасні тенденції розвитку механізації лісового і садово-паркового господарства; відкриту ознайомчу лекцію д.с.-г.н., проф. Дмитра БІДОЛАХА щодо можливостей та перспектив застосування безпілотних літальних апаратів для інформаційної підтримки галузі; екскурсію для потенційних вступників до лабораторії механізації лісогосподарських та садово-паркових робіт, а також відкрите практичне заняття компанії STIHL з використанням нових зразків мото- та акумуляторної техніки. Для майбутніх випускників коледжів та всіх бажаючих було також проведено екскурсію по визначних місцях центральної частини м. Бережани.

DSC 0087DSC 0063DSC 0017Під час такого заходу майбутні абітурієнти особисто оглянули матеріальну базу інституту та лабораторії, де вони матимуть змогу здобути знання в обраній спеціальності, що створює умови для випускників краще уявити собі своє майбутнє навчання та розуміти, чи підходить наш заклад освіти для їх особистих потреб і цілей. Крім того, особиста зустріч із адміністрацією, викладачами та студентами інституту надають випускникам можливість знайти відповіді на будь-які питання стосовно навчання, фінансування, стипендій та інших питань, які виникають перед вибором продовження здобування освіти. Це нагода для молодих фахівців природничого спрямування дізнатися більше про Бережанський агротехнічний інститут, його передові методи навчання та дослідження в галузі лісового і садово-паркового господарства.

02DSC 0232     До участі в даному заході відгукнулись практично всі представники профільних коледжів західного регіону нашої держави. Так, до ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» прибули студенти випускних курсів та їх наставники з Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму, Сторожинецького лісового фахового коледжу, Кременецького лісотехнічного фахового коледжу, технологічного фахового коледжу Національного лісотехнічного університету України, Мирогощанського аграрного фахового коледжу загальним представництвом у 62 особи до яких долучились студенти Бережанського фахового коледжу та Бережанського агротехнічного інституту.

     У ході проведення дня відкритих дверей та науково-практичного семінару випускники отримали унікальну можливість познайомитися з викладачами, науковцями та студентами, які беруть участь у навчальному процесі та наукових проєктах, які реалізовуються у сфері парковпорядкування та охорони лісових масивів. Учасники заходу мали змогу дізнатися про передові лісові технології, які використовуються для ефективного ведення лісового господарства. Крім того, такий захід створив умови для налагодження нових зв'язків між учасниками семінару та розширення мережі контактів.

01DSC 0166      Учасники заходу з цікавістю та ентузіазмом прийняли участь у  програмі дня відкритих дверей, мали можливість побачити та особисто апробувати сучасну бензо-, електро- та акумуляторну техніку. Під час проведення семінару адміністрацією Бережанського агротехнічного інституту та представниками ТОВ «Андреас Штіль» надано вичерпні відповіді на всі запитання студентів та гостей міроприємства.

DSC 0152DSC 0138DSC 0126DSC 0176DSC 0208DSC 0188     За результатами проведення заходу учасники отримали багато позитивних вражень та емоцій, було налагоджено ряд зв’язків для обміну досвідом та налагодження взаємодії, прийнято рішення продовжувати комунікацію та співпрацю між керівниками та студентами коледжів і нашого інституту у навчальній, практичній та науковій діяльності у розрізі спільних зусиль щодо підготовки кваліфікованих випускників для забезпечення сталого розвитку і майбутнього збереження лісів та екосистем!

photo 2023 11 24 11 32 18photo 2023 11 24 11 32 39Кафедра лісового і садово-паркового господарства висловлює вдячність Збройним Силам України за можливість провести такий захід, ТОВ "Андреас Штіль" та його представникам Івану СУГЕЙКУ та Андрію ЗИМІ за продовження співпраці та оновлення матеріально-технічної бази інституту, змістовні лекційні та практичні заняття, а також кваліфіковану технічну підтримку директорам, викладачам та студентам вищезгаданих коледжів за участь у проведеному заході, адміністрації Бережанського агротехнічного інституту за підтримку і супровід семінару, а також усім учасникам дня відкритих дверей.    

photo 2023 11 24 11 32 55Матеріал підготував професор кафедри лісового і садово-паркового господарства Дмитро БІДОЛАХ

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook