Викладачі кафедри обліку та оподаткування підвищили фаховий рівень відповідно до міжнародної програми АССА

26 березня 2024 року

  Майстер-клас для науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти проводився відповідно до міжнародної програми АССА (Mastering Financial Reporting: ACCA’s University Academics Workshop). АССА (Асоціація Присяжних Сертифікованих Бухгалтерів – Association of Chartered Certified Accountants) найбільша у світі міжнародна професійна бухгалтерська організація, яка надає кваліфікації для працівників у сфері обліку, аудиту та фінансів і завоювала міцну репутацію в професійних колах за 100 років свого існування. АССА налічує близько 188 000 членів та 480 000 студентів в 178 країнах світу, а також має 92 регіональних офіси.

 

  АССА Кваліфікація визнана Євросоюзом та ООН, таким чином, навчаючись в Україні Ви можете отримати міжнародну кваліфікацію. Кваліфікація АССА призначена не лише для бухгалтерів чи аудиторів, але і для всіх спеціалістів фінансової сфери, економіки та менеджменту.
  Члени АССА отримують такі знання і вміння, які дозволяють їм добиватись успіху в таких сферах як бізнес-консалтинг, оподаткування, інформаційні технології, стратегічне планування та загальний менеджмент.

  На майстер-класі були присутні викладачі із 17 регіонів України, різних закладів вищої освіти. Національний університет біоресурсів і природокористування України представляли викладачі кафедри обліку та оподаткування економічного факультету, зокрема: професорка Любов Гуцаленко, доцентки Олена Боярова, Оксана Ганяйло та Наталія Кузик.

  Програма майстер-класу АССА (Mastering Financial Reporting: ACCA’s University Academics Workshop) передбачала розкриття особливостей обліку господарських операцій та ризиків міжнародних компаній, що ведуть бізнес в Україні. Акцентовано увагу на відображенні інформації у фінансовій звітності за наслідками руйнувань завданих військовими діями росії та їх вплив на зміну вартості активів і формування фінансових результатів компаній.

  Організатори представництва АССА в Україні запросили до проходження практики та стажування здобувачів вищої освіти старших курсів спеціальності 071 - Облік і оподаткування, що буде їх стартовим майданчиком для подальшого працевлаштування у міжнародних компаніях.

  

  Наявність кваліфікації ACCA допомагає в побудові успішної кар'єри в різних сферах бізнесу – державному чи приватному секторі, бухгалтерській фірмі, іноземній компанії або при організації власного бізнесу – у сфері фінансів, бухгалтерського обліку, аудиту, корпоративного та податкового права.

  За результатами навчання учасниками отримано сертифікати.

  У вечірній частині заходу «Reconnecting Resilience: ACCA Ukraine Finance Community Network» спікерами виступили Людмила Гапоненко, директорка Департаменту методології бухгалтерського обліку та нормативного забезпечення аудиторської діяльності Міністерство Фінансів України та Олег Канцуров, виконавчий директор ОСНАД. Учасники заходу переглянули відеозвернення від Хелен Бренд, виконавчої директорки ACCA, та Нікола Ваткінсон, міжнародної керуючої директорки TheCityUk. Зустріч була завершена захоплюючою лекцією "Сценарії майбутнього" від Валерія Пекаря, відомого підприємця та викладача.

  Дякуємо організаторам Victorija Volotovska та представництву АССА – Україна за можливість обміну інформацією, можливість налагодження комунікації у сфері освітньої та наукової діяльності та подальшого співробітництва НУБіП України та АССА, як найбільш авторитетною у світі професійною асоціацією бухгалтерів.

 

Володимир ЛИТВИНЕНКО,
в.о. завідувача кафедри обліку та оподаткування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook