Розширюємо співпрацю з Берлінським університетом прикладних наук і технологій

27 березня 2024 року
  З 18 по 26 березня відбувся візит декана факультету інформаційних технологій Олени Глазунової, професорів кафедри автоматики та робото технічних систем Ігоря Болбота та Наталії Заєць до Берлінського університету прикладних наук і технологій.

  Цей візит був продовженням тісної співпраці, яку започаткувала професор кафедри автоматики та робототехнічних систем Наталія Заєць ще у 2022 році. Нова ініціатива Наталії Заєць щодо розширення можливостей співпраці для інших факультетів обох університетів розпочалася із зустрічей в онлайн-форматі, а продовжилася обговоренням реалізації програм подвійних дипломів за спорідненими спеціальностями під час особистих зустрічей.

  У ході візиту відбулася низка зустрічей з німецькими колегами та студентами. Під час зустрічі з керівником міжнародного відділу Олівією Кей було обговорено низку питань щодо організації академічної мобільності студентів ОС Магістр НУБіП України за спеціальностями «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» та «Комп’ютерна інженерія». Вже під час осіннього семестру ми можемо направити на семестрове навчання за програмою академічної мобільності Erasmus+ по 1-2 магістрів з кожної із зазначених вище спеціальностей. Також було домовлено про подання заявок на участь у спільних грантових програмах, які фінансуються як німецьким урядом, так і Європейською комісією.

  Зустрічі з деканом факультету електроніки, мехатроніки та оптометрії Роландом Кірхбергом та студентами цього факультету були присвячені обговоренню програми подвійних дипломів для студентів НУБіП України спеціальності «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» та студентів BHT спеціальності «Energy and Automatization systems». Ігор Болбот та Наталія Заєць представили порівняння навчальних програм, зміст дисциплін.

  Під час зустрічі з деканом факультету Роландом Кірхбергом було обговорено організацію навчання за програмою подвійних дипломів та зміст відповідної угоди. На зустрічі зі студентами відбулася презентація навчальних проектів та стендів для їх практичної реалізації.

  Кілька магістерських програм з галузі комп’ютерної інженерії стали предметом обговорення декана факультету інформаційних технологій НУБіП України Олени Глазунової з професорами Маркусом Пюратом та Волкером Соммером, які відповідають за їх реалізацію в ВНТ. Це дві магістерські програми ВНТ: Information and Communicationт Engineering та Technische Informatik – Embedded Systems.

  Ці програми за змістом та структурою навчального плану відповідають магістерській програмі «Комп’ютерні системи і мережі» на факультеті інформаційних технологій в НУБіП. Професор Маркус Пюрат, координатор програми «Information and Communicationт Engineering» поділився своїми думками стосовно змісту освітньої програми та перспектив академічної мобільності для студентів факультету інформаційних технологій. Дискусія точилася стосовно переведення програми з 3 семестрового на 4 семестровий термін і запровадження відповідної програми подвійних дипломів. Професор Волкер Соммер, який відповідає за реалізацію програми «Технічна інформатика - Вбудовані системи», пояснив, які курси з цієї програми можуть увійти до оновленої магістерської програми подвійних дипломів. Олена Глазунова представила порівняння програм та можливі варіанти для реалізації програми подвійних дипломів.

  Берлінський університет прикладних наук та технологій має потужну лабораторну базу, з обладнанням кількох лабораторій ми мали можливість ознайомитися. Професор Ханнес Хоппнер познайомив з сучасною лабораторною базою, яка використовується для навчання за спеціальністю Humanoid robotics. В даній лабораторії відбувається повний цикл навчання від виготовлення механічних деталей з різних матеріалів, встановлення сенсорних та мехатронних систем - до програмування та тестування готових пристроїв.

Сподіваємося, що плани щодо запровадження програм мобільності для студентів та подвійних дипломів запрацюють вже з нового навчального року.

 

Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій

Ігор Болбот, Наталія Заєць,
професори кафедри автоматики та робототехнічних систем

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook