На факультеті землевпорядкування визначилися переможці I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади

27 березня 2024 року
  Відповідно до наказу ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка від 05.12.2023 № 1265 «Про проведення I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади в 2023-2024 н.р. у НУБіП України» та розпорядження декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова від 08.12.2023 № 19 «Про проведення I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади» впродовж 4-15 березня 2024 року на факультеті землевпорядкування було проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціальності «Геодезія та землеустрій» та із загальнопрофесійної дисципліни «Земельний кадастр».

  Для підвищення якості підготовки фахівців, виявлення і підтримки обдарованої студентської молоді факультет землевпорядкування щорічно проводить І етап Всеукраїнської студентської олімпіади. Зазвичай у змаганнях серед найкмітливіших здобувачів беруть участь студенти старших курсів, які проявили високий рівень теоретичної та практичної підготовки і професійні знання у сфері геодезії та землеустрою.
  Організація і проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади була покладена на досвідчених науково-педагогічних працівників факультету землевпорядкування – доцента кафедри управління земельними ресурсами Руслана Тихенка, доцентів кафедри геодезії та картографії Олексія Жука та Олександра Шевченка, а також професора цієї кафедри Івана Опенька. Розроблені ними завдання складались із теоретичних та практичних завдань з геодезії, фотограмметрії, земельного права, землеустрою та земельного кадастру. Даний захід проходив серед студентів, які вже вивчили комплекс дисциплін, що формують систему знань, умінь і навичок, необхідних у майбутній професійній діяльності. Завдання, що пропонувалися учасникам цих змагань передбачали можливість розкриття глибини теоретичних знань, виявлення вмінь у майбутніх фахівців користуватися сучасним геодезичним обладнанням та устаткуванням, комп’ютерною технікою, встановлення рівня підготовки студентів щодо постановки експерименту, методики проведення наукових досліджень, комплексу інших питань, володіння якими необхідне для практичної і творчої роботи з обраної спеціальності.

  Загальна кількість учасників олімпіади становила 239 осіб. Приємно відзначити, що більшість студентів продемонстрували високі знання з галузевих дисциплін, та й переможці І етапу визначились із перевагою у декілька балів.
  За підсумками, перемогу здобули:

  • зі спеціальності «Геодезія та землеустрій»:

І місце – Владислава Сільченко (студентка ОС «Бакалавр», 4 курс);
ІІ місце – Ольга Пронь (студентка ОС «Бакалавр», 4 курс);
ІІІ місце – Іван Уманчик (студент ОС «Бакалавр», 3 курс);

  • з навчальної фахової дисципліни «Земельний кадастр»:

І місце – Ярослав Іваненко (студент ОС «Магістр», 1 року навчання);
ІІ місце – Олександр Баран (студент ОС «Бакалавр», 4 курс);
ІІІ місце – Костянтин Кудрявцев (студент ОС «Магістр», 1 року навчання).

  Такого роду змагання сприяють розвитку професійних компетенцій студентів, поглибленню їх знань у конкретних галузях, а також надають можливість для обміну досвідом між учасниками з різних вищих навчальних закладів.

  Щиро вітаємо переможців І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади і бажаємо успіхів у навчанні, а також досягнення високих вершин у майбутній професійній діяльності!

 

Іван Ковальчук,
гарант ОП «Геодезія та землеустрій»
першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook