Весна приносить надії… на хороших майбутніх вступників!

27 березня 2024 року
     Із початком весни народжуються надії, сподівання і віра у краще майбутнє, у нашу перемогу. Несучи цей потужний меседж, ми зі старшим викладачем кафедри культурології  Наталією Миколаївною Тітенко, трохи стомлені після нічного масованого ракетного удару по Києву, вирушили у профорієнтаційне турне Київською областю. Краєвиди великого міста змінилися картинами зруйнованих селищ і бездоріжжя, але нас там чекали –  і це надавало крила і додавало сил.
  Першими нас зустрічали старшокласники Тарасівського ліцею – діти розумні, активні, допитливі. Вже ця зустріч дала нам зрозуміти, що поїздка буде плідною, адже учні ставили багато запитань, цікавилися спеціальностями і навіть запитували, чи можна залишитися в університеті працювати після закінчення навчання. І це красномовно говорило про те, яке яскраве враження на випускників справила інформація про університет.
  Ми робили фото, вільно спілкувалися у невимушеній атмосфері і створили групу в телеграмі, до якої всі охоче доєдналися. А керівництву ліцею ми запропонували укласти договір про співпрацю наших навчальних закладів, що знайшло позитивний відгук у господарів.
  Наступним нас зустрів Калинівський ліцей. Пролунала повітряна тривога. Спершу з’явилися думки, що зустріч відбудеться у скороченому форматі, без демонстрації фільмів і слайдів про університет, але, на щастя, за 9 хвилин пролунав відбій, і ми в теплому дружньому товаристві розпочали зустріч у приміщенні актової зали. Напруга від повітряної тривоги розсіялася, тривала жвава бесіда, в ході якої учні уважно слухали інформацію та ставили запитання. В очах одинадцятикласників читався живий інтерес до нашого вишу, тож ми вирішили продовжити спілкування вже на Дні відкритих дверей у НУБіП України 04 квітня, де вони зможуть ще ближче познайомитися зі спеціальностями та викладачами -  справжніми професіоналами своєї справи.
  

  Надвечір ми повернулися до нашого авто та вирушили до Києва. Нас переповнювали враження, тому ми всю дорогу обговорювали деталі зустрічей. Якщо ми, дорослі люди, відчули такі потужні емоції, то переконаний, що і одинадцятикласникам ці зустрічі додали яскравих фарб і принесли радісні відчуття. Ми ж із Наталією Миколаївною черговий раз переконалися, що наша робота насправді потрібна.
 
 

Вячеслав Борзенков,
викладач кафедри культурології
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook