Перспективи фахової передвищої освіти: не зупинятися за крок до успіху

27 березня 2024 року
Саме таким гаслом закликав ректор Станіслав Ніколаєнко до спільних дій керівників закладів фахової передвищої освіти, на засіданні громадської організації «Всеукраїнська асоціація працівників закладів фахової передвищої освіти», яке відбулось 27 березня в онлайн-форматі.

  Серед основних проблем, які озвучив голова організації Валерій Булгаков – небажання керівництва Міністерства освіти і науки України вести прямий діалог з представниками закладів фахової передвищої освіти; нехтування законом про освіту та фахову передвищу освіту окремими керівниками закладів професійної освіти та керівниками Міністерства освіти і науки України, недостатнє методичне забезпечення фахової передвищої освіти як в структурі міністерства, так і в обласних адміністраціях.

  Свою готовність до спільної ефективної та раціональної роботи висловили також Роман Дадак – голова Ради директорів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Львівської області, Вадим Овчарук – голова ради директорів закладів фахової передвищої освіти Хмельницької області, Володимир Стасюк – директор Івано-Франківського медичного фахового коледжу.
  Станіслав Миколайович, який був запрошений на засідання, окреслив дорожню карту присутнім по роботі з органами влади, необхідністю постійного діалогу з народними депутатами та міністерством освіти. Разом з Петром Куліковим, Станіслав Миколайович висловив готовність до підтримки закладів фахової передвищої освіти та комунікації їх з органами влади.

  Керівниками прийнято рішення по формуванню пропозицій, щодо вирішення проблем у мережі закладів фахової передвищої освіти та передачі їх відповідним департаментам освіти областей та безпосередньо в Офіс Президента.

Олександр Санченко,
начальник відділу регіонального розвитку,
координації діяльності ВСП,
дистанційної освіти та заочного навчання

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook