Бережанський агротехнічний інститут» обрав представників, які будуть брати участь у виборах ректора НУБіП України

13 квітня 2024 року
  10 квітня 2024 р. у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» відбулися загальні збори студентів та збори трудового колективу штатних працівників, які не є науковими, науково-педагогічними і педагогічними працівниками.
  На зборах був присутній представник організаційного комітету з виборів ректора НУБіП України, начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко. Виступаючи перед колективами студентів та штатних працівників, які не є науковими, науково-педагогічними і педагогічними працівниками, він зазначив, що згідно з наказом №48-к-24 від 07 березня 2024 р. та відповідною публікацією на веб-сайті Міністерство освіти і науки України оголосило конкурс на заміщення вакантної посади ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України. На підставі цих документів 28 травня 2024 року відбудуться вибори ректора університету.
  Відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 р. № 1556, Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2014 р. № 726, Статуту НУБіП України, ректор університету обирається шляхом таємного голосування.
 
  Виборам ректора передує процедура обрання виборних представників в університеті та відокремлених підрозділах.
  Головою зборів студентів було обрано Діану Лужну, яка оголосила доведену квоту представників студентського колективу для участі у виборах ректора, склад студентської дільничної виборчої комісії у складі семи осіб та список представників з числа студентів для участі у виборах ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України у кількості 32 особи. За цими пунктами відбулося голосування на зборах. Кількість голосів, відданих за список кандидатів, становила 98 %.
  Також 10 квітня відбулися збори трудового колективу штатних працівників інституту, які не є науковими, науково-педагогічними і педагогічними працівниками.
 
  Для обрання ректора Університету голова зборів Орися Пасемник оголосила доведену квоту складу виборців – шість осіб з числа штатних працівників інституту, які не є науковими, науково-педагогічними і педагогічними працівниками. Таємне голосування проходило за пакетною формою (за списком). Кількість голосів, відданих за список кандидатів, становила 95,7 %.
  Вище зазначені заходи в інституті відбулися організовано та у відповідності до нормативних документів.
 
Галина Христенко,

 секретар дільничної виборчої комісії 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook