День відкритих дверей на агробіологічному факультеті або Казка весняного дня

18 квітня 2024 року

Весни такої не було й не буде, 

як та була, що за вікном цвіла.

Леся Українка

   Сьогоднішня весна дійсно неповторна та унікальна. Квітень щедро поливає поля та узлісся живильною водою. Бузок квітує на заздрість літу та п’янить запахом прохожих, які поспішають у справах. А сади?! Ви бачили ці сади агробіологічного факультету!? Як там квітують черешні?! О-ох, як там квітують черешні, до них приєднуються ніжним квітом яблуні. Дивна.
   У цей весняний день до нашого факультету приїхали випускники коледжів. Проте приїхали вони не лише помилуватися казковою квітневою красою околиць Національного університету біоресурсів і природокористування України. Тобто не лише для гарних фото для соціальних мереж, а саме на День відкритих дверей. Сьогодні вони гордо називають себе абітурієнтами та щиро цікавляться можливостями приєднатися до нашої великої родини.
   На виставці агробіологічного факультету випускників коледжів зустрів Тимур Панчук, асистент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва імені проф. О.І. Душечкіна. Тут же їх також зустріли Дмитро Літвінов, директор НДІ рослинництва і грунтознавства, та Іван Федосій, завідувач кафедри овочівництва і закритого грунту.
   На подвір’ї 4-го навчального корпусу зустрів гостей як справжній господар Віталій Коваленко, в.о. декана агробіологічного факультету. Цього дощового дня після дороги, випускники Немішаєвського, Бояркського та Бобровицького фахових коледжів НУБіП України охоче посмакували печивом з чаєм, яке підготували викладачі кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва імені проф. Б.В. Лесика. Вони часто дивують факультет результатами переробки продукції рослинництва, тому цього разу завдяки кафедрі майбутні вступники на мить відчули себе частиною нашої великої родини.
 
*Крафтове виробництво булочок кафедри технології зберігання,
переробки та стандартизації продукції рослинництва
імені проф. Б.В. Лесика
   Віталій Коваленко розповів гостям про нашу дружню родину, про можливості та перспективи для студентів.
   А Олександр Цизь розповів про всі секрети, так би мовити, про секретні ритуали, які необхідно пройти, щоб стати членами родини агробіологічного факультету.
 
   Максим Середюк, заступник голови ССО, розповів про студентський актив. А наші студенти дійсно активні; лише вчора проводили змагання на рівні гуртожитку з армреслінгу. Тільки встигаємо за ними слідкувати, адже вони в нас і найспортивніші, і найрозумніші, і най-най-най. Щоб відчути себе студентами факультету, майбутні абітурієнти пройшлися навчальними лабораторіями.
 
   Роман Сонько, асистент та завідувач лабораторією кафедри рослинництва, провів екскурсію по лабораторії, показавши обладнання, з яким працюють наші студенти.
 
   Олександр Макарчук, завідувач кафедри генетики, селекції і насінництва імені проф. М.О. Зеленського, провів міні-лекцію для вступників. Для прикладу, чи знаєте ви, що "Усе велике на землі бере початок з колоска". Завідувач розповів про велике значення насінини, зернятка, яке не можна недооцінювати. 
 
   Григорій Подпрятов, завідувач кафедрою технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва імені проф. Б.В. Лесика, провів екскурсію до таємничого місця на факультеті, лабораторії, де з’являються смачні пиріжки, з борошна, вирощеного нашими агрономами, та овочів і фруктів, отриманими нашими садівниками та овочівниками.
 
«Ми обираємо – агробіологічний факультет!»
   Щиро дякуємо усім, хто відвідав стіни агробіологічного факультету, а також хто щиро зацікавився спеціальністю.
   Запрошуємо на навчання на агробіологічний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України!
 
Зацікавилися, але пропустили День відкритих дверей?!
Звертайтеся за детальною інформацією за телефоном: +380675068754
Слідкуй за нами в instagram
 
Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook