Продовжуємо роботу щодо просування університетських наукових журналів до міжнародних наукометричних баз Scopus та Web of Science

18 квітня 2024 року
  Підтримуючи принципи вільного поширення наукової інформації та глобального обміну знаннями триває подальша робота щодо просування наукових журналів до міжнародних наукометричних баз даних Scopus та Web of Science.
  17 квітня відбулася зустріч проректора з науково-педагогічної роботи Оксани Тонхи з головами редакційних колегій наукових видань університету. Мова йшла про активізацію заходів щодо включення до міжнародних наукометричних баз таких наукових журналів як «Економіка і управління бізнесом», «Біологічні системи: теорія та інновації», «Гуманітарні студії: педагогіка, психологія, філософія», «Енергетика і автоматика», «Міжнародний філологічний часопис», «Наукові доповіді НУБіП України».
 
  Вказані журнали дотримуються політики відкритого доступу, підтримуючи принципи вільного поширення наукової інформації та глобального обміну знаннями. Мають достатній рівень індексації в інших міжнародних наукометричних базах даних.
  Тож посилення вимог до редакційної політики журналів та процесу публікації рукописів не повинно стати на шляху до Scopus та Web of Science. Основні вимоги ґрунтуються на принципах об'єктивності та неупередженості при відборі статей для публікації; на якості та географії наукових досліджень; обов'язковому сліпому рецензуванні статей; колегіальності у прийнятті рішень щодо публікації статей; доступності та оперативності у спілкуванні з авторами; суворому дотриманні авторських і суміжних прав.
  Співпраця з вченими і колегами з усієї України та інших країн надасть змогу посилити науковий імідж вказаних журналів в міжнародній видавничій спільноті, їх позиції в рейтингах журналів щодо індексації в міжнародних наукометричних базах даних, сприяти міждисциплінарним дослідженням і співпраці, об'єднуючи досвід різних дисциплін.
 
 
Володимир Отченашко,

начальник науково-дослідної частини 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook