Рада роботодавців агробіологічного факультету: тримаємо аграрний фронт – допомагаємо освіті!

19 квітня 2024 року
О земле втрачена, явися
бодай у зболеному сні.
Василь Стус
   Хто ж ще має більше відношення до землі, як не аграрії? Хто ще більше за них радіє хлібним полям та вишневим садам? Хто, як не вони, знає ціну землі, знає, як за нею доглядати, мов за тендітною панною, і докладати зусиль, щоб вона дарувала щороку щедрі плоди? Хто, як не вони, повинні безпосередньо впливати на підготовку молодого покоління?
   Тому 16 квітня на агробіологічному факультеті відбулися збори ради роботодавців за участі деканату факультету та завідувачів кафедр. Зустріч розпочалася з вітального слова в.о. декана факультету Віталія Коваленка та історії університету та факультету.
   На засіданні обговорено положення про Раду роботодавців агробіологічного факультету, за затвердження якого всі проголосували одноголосно. Також узгодили план роботи на 2024 рік. 
   Юрій Демцюра, голова ради роботодавців, представив всіх учасників ради. Також він презентував факультету дорон VIDMAK із сутінковою камерою.
   Тарас Корнієнко, заступник головного агронома агрогрупи “Агрейн”, член ради роботодавців, виступив з лекцією «Енерго- та ресурсозберігаючі технології».
   Володимир Завгородній, заступник декана, розповів про освітні програми на факультеті та про підготовку їх до акредитації. Тут учасники розвинули дискусію, в якій обговорювали особливості підготовки студентів за різними освітніми програмами, а також зміни, які необхідно внести. Окремі учасники виявили занепокоєння державною реформою, згідно з якою відбудуться суттєві зміни в навчальному процесі, які можуть вплинути на якість підготовки фахівців. Втрата 203 спеціальності «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство» навіть викликала обурення, особливо у тих, хто має у виробництві власні сади та теплиці.
   Олександр Цизь, заступник декана, розповів про особливості вступної кампанії в 2024 році та про ліцензійні обсяги державного замовлення за спеціальністю.
   Зустріч завершилася екскурсією плодоовочевим садом організовану Борисом Мазуром, завідувачем кафедри садівництва, та Олександром Гаврилюком, заступником декана. Там представлені сучасні технології в садівництві, зокрема інтенсивний сад. Загалом зустріч виявилася плідною, роботодавці зацікавлені брати студентів до себе на виробничу практику, запропонували деякі зміни в навчальних планах та ухвалили їх, виявили ініціативу переорганізації окремих лабораторій.

Сподіваємося 2024 рік буде плідним для всіх!

Окремо дякуємо ЗСУ за можливість продовжувати нашу роботу, а саме в аграрній сфері та сфері навчання!

Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook