ІІ науково-практична конференція у Немішаївському фаховому коледжі

18 квітня 2024 року
  17 квітня 2024 року у ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» була проведена ІІ науково-практична конференція «Шляхи розвитку науки, освіти, суспільства в умовах сьогодення».

  З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор Володимир АЛЬОХІН, побажав усім плідної роботи, подальших успіхів у науково-дослідній діяльності під мирним небом України.
  Науково-дослідна робота студентів є однією з найважливіших форм освітнього процесу.
  Студентські наукові конференції вважаються невід'ємною формою висвітлення підсумків наукової роботи і водночас – ефективним засобом об'єктивного вияву обдарованої студентської молоді, реалізації набутих здібностей, стимулювання потреби у творчому оволодінні знаннями, активізації навчально-пізнавальної діяльності.
  Мета конференції: обмін ідеями, підходами, методами, технологіями, результатами досліджень для забезпечення організації освітнього процесу в умовах воєнного стану; активізація наукової роботи здобувачів освіти та залучення до участі у наукових програмах.
  Тематичні напрямки роботи конференції носили різноманітний характер, учасники опрацювали широке коло питань:
  • екологічні проблеми навколишнього середовища та природокористування;
  • світ економічної науки та гуманітарні аспекти розвитку суспільства;
  • актуальні питання ветеринарної освіти з формування практичних навичок і компетенцій ветеринарного лікаря;
  • інтелектуальні транспортні технології;
  • кліматичні зміни та сільське господарство. Перспективи підвищення ефективності аграрного виробництва;
  • роль природничо-математичних дисциплін у підготовці фахівців;
  • перспективи розвитку виробництва і переробки продукції тваринництва;
  • енергоефективність та формування культури споживання енергії;
  • актуальні проблеми сучасної філології та суспільних наук;
  • психолого-педагогічні проблеми вищої і середньої освіти в умовах сучасних викликів;
  • національно-патріотичне виховання та духовність в умовах воєнного стану та ін.
  У роботі конференції взяли участь cтуденти та викладачі ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України», ВСП «Горохівський фаховий коледж ЛНУП», Таращанський технічний та економіко-правовий фаховий коледж, Дніпровський політехнічний фаховий коледж, «Сторожинецький лісовий фаховий коледж», ВСП «Надвірнянський фаховий коледж НТУ», ВСП «Охтирський фаховий коледж СНАУ», здобувачі освіти Пісківського ліцею «Лідер», ліцею №3, м. Малина, дистанційної школи ОПТІМА, м. Буча, студенти НУБіП України, співробітники НААН України та ін.
 
  Укладено збірник матеріалів доповідей учасників II науково-практичної конференції «Шляхи розвитку науки, освіти, суспільства в умовах сьогодення», до якого увійшли 96 тез доповідей, з них – студентських робіт – 54, праць викладачів – 42.
  Дякуємо організаторам конференції, зокрема, Наталії КУЗЬМІНСЬКІЙ, Світлані КУЗНЕЦОВІЙ за високий професійний рівень організації, за теплу та дружню атмосферу заходу, яка сприяла ще більш глибокому та фаховому розкриттю актуальних тем.

  Вітаємо учасників конференції та бажаємо і надалі займати активну позицію, долати нові вершини на шляху до успіху, не зупинятися та рухатися лише вперед!

 

Світлана Кузнецова, Олена Кищук 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook