День відкритих дверей на факультеті землевпорядкування: шлях до професійного розвитку

19 квітня 2024 року
  День відкритих дверей – це подія, яка магічно відкриває двері у світ вищої освіти та отримання нових можливостей для абітурієнтів. 18 квітня 2024 року на День відкритих дверей НУБіП завітали випускники 36 коледжів і технікумів з багатьох регіонів України, з них 7 – ті, що входять до структури університету. Ще 34 коледжі доєдналися онлайн. Загалом понад 800 юнаків та дівчат були гостями університету, близько 700 – приєдналися онлайн. Серед них були й ті, хто обрав для знайомства факультет землевпорядкування.

  День відкритих дверей в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відкрив ректор університету Станіслав Ніколаєнко. На загальній зустрічі із абітурієнтами Станіслав Миколайович розповів про переваги навчання, активне студентське життя, історію та видатних випускників НУБіП України. Про особливості вступної кампанії у 2024 році оповістив гостей відповідальний секретар приймальної комісії Олексій Соломка, а очільник сенату Студентської організації Олександр Вертелецький переповів всі переваги студентського життя в університеті. Завідувачка кафедри культурології Ірина Майданюк представила роботу студентських творчих студій та гуртків і під гучні аплодисменти представила гостям керівників інститутів та факультетів.
  Далі вступники продовжили детальні знайомства із факультетами. Факультет землевпорядкування привітно відкрив двері вступникам з різних куточків України – Київської, Черкаської, Рівненської та інших областей. Зокрема, завітали випускники Іллінецького державного аграрного коледжу, Мукачівського фахового коледжу НУБіП України, Малинського фахового коледжу, Боярського фахового коледжу НУБіП України, Рівненського фахового коледжу  НУБіП України, Черкаського художньо-технічного коледжу та Фахового коледжу геодезії та землеустрою Поліського національного університету.

 

  На початку зустрічі з вітальним словом до учасників звернувся декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков. Тарас Олексійович зазначив, що вибір професії – це важливий крок та інвестиція в майбутнє. Факультет землевпорядкування НУБіП України має потужну раду роботодавців, новітнє матеріально-технічне забезпечення, а також найкращих педагогів, які готують висококваліфікованих фахівців у сфері геодезії та землеустрою. Вступники переглянули відеоряд про факультет землевпорядкування, познайомились з колективом та студентським активом, дізналися про особливості навчання майбутніх землевпорядників та геодезистів.

  Найбільш захоплюючим для абітурієнтів стало знайомство із практичним навчанням. Професор кафедри геодезії та картографії Іван Опенько продемонстрував сучасні геодезичні прилади та обладнання, з якими студенти працюють під час лабораторних занять. Вступники дізнались про особливості й переваги навчання та відвідали лабораторії факультету землевпорядкування.
  Заступник декана з навчальної та виховної роботи Олександр Шевченко продовжив захід з віртуальною екскурсією територією Голосіївського району, зокрема вступники познайомились з умовами проживання у студентському гуртожитку № 4.
  Традиційно, вітальні слова прозвучали від представників студентського самоврядування. Голова студентського сенату факультету землевпорядкування Олександра Калініченко розповіла про переваги навчання в НУБіП України та активне студентське життя. Студент 2 курсу Максим Буран запросив абітурієнтів стати частиною великою дружньої родини студентів факультету землевпорядкування, а очільниця культурно-масового відділу Анна Сітайло розповіла про культурно-виховну діяльність і події, що відбуваються протягом навчання на факультеті та в Університеті.

  До вітальних слів доєднався студент першого року магістратури Ілля Ілляшов, який вміло поєднує навчання та роботу за фахом. Ілля розповів, що працювати за фахом та навчатися зовсім не складно, а навпаки дуже цікаво. Факультет землевпорядкування НУБіП України має тісну співпрацю із роботодавцями, які завжди готові підтримати вмотивованих студентів та забезпечити практичний досвід на підприємствах.

 

  Радо привітали учасників Дня відкритих дверей представники професорсько-викладацького складу факультету землевпорядкування. Завідувач кафедри геодезії та картографії, професор Іван Ковальчук зазначив, що попит на фахівців у сфері геодезії та землеустрої постійно зростає. Землевпорядники відіграють ключову роль майже в кожній сфері діяльності, тож здобувачі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» завжди матимуть роботу. В. о. завідувача кафедри земельного кадастру Наталія Мединська наголосила, що професорсько-викладацький склад факультету землевпорядкування готує кращих фахівців. Студенти вивчають новітнє програмне забезпечення, працюють з найсучаснішим геодезичним обладнанням та здобувають міжнародний досвід від кращих європейських експертів. В. о. завідувача кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Антоніна Москаленко доєдналась до привітань та додала, що на факультеті землевпорядкування студентів навчає лише висококваліфікований викладацький склад з найсучаснішим геодезичним обладнанням та активним залученням до наукових досліджень.

  Абітурієнти як онлайн, так і офлайн-заходу проявили велику активність. Усі учасники Дня відкритих дверей із захопленням ділились приємними враженнями та зазначили, що обов’язково розглядатимуть навчання на факультеті землевпорядкування головним пріоритетом при вступі.

Щиро дякуємо всім учасникам Дня відкритих дверей!

З нетерпінням чекаємо на зустріч в стінах Університету!

Ольга Пронь,
студентка факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook