Майбутні абітурієнти - випускники технікумів і коледжів відвідали Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження

19 квітня 2024 року
  Основна частина Дня відкритих дверей проходила у головному 3-му корпусі Національного університету біоресурсів і природокористування України, де учасники заходу мали змогу познайомитись із ректором університету Станіславом Ніколаєнком та його командою.

  Навіть сигнал тривоги не зміг погасити вогник цікавості майбутніх вступників, тож після оголошення відбою, всі охоче повернулись на свої місця.
  Цікавинкою заходу стала виставка наукових досягнень, де всі факультети і навчально-наукові інститути представили свої здобутки та новітні розробки.

 

 

  Друга частина заходу передбачала екскурсії, лекції та презентації безпосередньо вже на факультетах та навчально-наукових інститутах.
  За сприяння начальника відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання НУБіП України Олександра Санченка очно відвідали інститут студенти та викладачі з відокремлених структурних підрозділів "Ніжинського фахового коледжу НУБіП України" та "Немішаївського фахового коледжу НУБіП України" під супроводом завідувачки відділення Людмили Донської та викладачів Петра Ковтуна і Миколи Бернацького.

 

  Всупереч похмурій дощовій погоді на майданчику Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження знову гамірно і людно. Цього разу на День відкритих дверей до нас завітали молоді, амбітні та цілеспрямовані випускники технікумів і фахових коледжів.
  Завдяки багаторічній та партнерській співпраці між викладачами коледжів та науково-педагогічними працівниками інституту до заходу долучились понад 80 учасників.

 

  Студенти Київського фахового коледжу міського господарства Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського, які навчаються на спеціальностях 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, 174 Автоматизація, комп'ютерно-інтегровані технології та робототехніка, 183 Технології захисту навколишнього середовища разом із супроводжуючими викладачами Інною Бондарчук та Віктором Василюком знайомились із новітніми, багатофункціональними лабораторними стендами та сучасною навчально-лабораторною базою ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.
  Студентський актив разом із головою Сенату Студентської організації інституту Анастасією Бузаєвою тепло зустрів гостей у холі інституту, де поділились своїми враженням від навчльного процесу, розповіли про основні активності, які допоможуть розвинути не лише професійні навички, а й лідерські якості, а також запропонували долучитись до їхньої студентської спільноти у соцмережах.

 

  Директор інституту Віктор Каплун у вступному слові зазначив, що зараз, як ніколи, енергетичний фронт України потребує кваліфікованих спеціалістів та інженерів. Наш інститут успішно продовжує виконувати покладену на нього місію державою і суспільством – готувати високоякісних фахівців, майбутніх енергетиків і автоматників. Для цього створені сучасні високотехнологічні лабораторії, мультимедійні аудиторії, навчальний полігон «розумних» мереж тощо.

 

 

 

  За тим завідувачі випускових кафедр Олександр Окушко, Євгеній Антипов, Віталій Лисенко та науково-педагогічні працівники інституту презентували передові технології та прогресивні наукові дослідження, провівши гостей лабораторіями з відновлювальних джерел енергії, інтернету речей, розумних електромереж, технічного діагностування електротехнічних матеріалів енергообладнання, мехатроніки, моделювання електротехнологічних процесів і систем та електробезпеки в енергетиці, робототехнічних комплексів та систем, мікропроцесорної техніки та ін. Присутні не ховали свого захоплення від побаченого.

 

 

 

 

  Дистанційне приєднання учасників до Дня відкритих дверей забезпечила модератор онлайн-зустрічі Алла Дудник. До заходу долучились студенти Прилуцького технічного фахового коледжу, Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу та Бережанського фахового коледжу НУБіП України.

 

  Супроводжували онлайн-захід заступник директора Віталій Савченко та гаранти освітніх програм, які презентували майбутнім вступникам чотири освітні програми за якими здійснюється підготовка фахівців в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження: «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлювальними джерелами», «Теплоенергетика», «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка».
  Також доповідачі розповіли про цьогорічні умови вступної компанії, стипендіальні програми, наукові проєкти, дуальну освіту та інше.

 

  Переконані, що День відкритих дверей в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження – це насамперед подія, яка допоможе молоді відкрити для себе нові горизонти та зорієнтувати їх у нових перспективах сфери енергетики та автоматики.
  Сподіваємось, що наші гості залишили захід з новими позитивними враженнями, контактами та переконаннями. Адже недарма в народі кажуть, що краще один раз побачити, аніж сім почути.
  Тож, до нових зустрічей, друзі!

Лілія Мартинюк,
заступник директора ННІ енергетики,
автоматики і енергозбереження

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook