Підсумки футзального сезону 2023/2024 років студентської чоловічої збірної НУБіП України

22 квітня 2024 року
  Цього року наша збірна змагалася у двох чемпіонатах: чемпіонаті міста Києва з футзалу серед студентських команд ЗВО і чемпіонаті України з футзалу серед студентських команд ЗВО.
  У чемпіонаті міста Києва брали участь 8 команд, які були розділені на 2 групи. За чемпіонство змагалися такі ЗВО як: Національний університет фізичного виховання і спорту України, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Київський національний університет будівництва і архітектури, Національний університет харчових технологій, Український державний університет ім. Михайла Драгоманова, Київський університет ім. Бориса Грінченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний авіаційний університет. До фінальної частини змагань відібралися чотири команди, серед яких і наша збірна. У запеклій боротьбі нашим хлопцям не вдалося вибороти медалі, тож призові місця чемпіонату міста Києва з футзалу серед студентських команд ЗВО сезону 2023-2024 рр. розподілились так:
1.     НУХТ
2.     НУФВСУ
3.     КНУБА
4.     НУБіП України
  За підсумками змагань кращим бомбардиром Чемпіонату м. Києва з результатом 11 забитих голів було визнано Дмитрія Мельничука (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт»).
  У ХХІІ чемпіонаті України з футзалу серед студентських команд ЗВО взяли участь 12 збірних. Чотири команди за результатами минулорічного сезону відразу відібралися до фінальної частини змагань. Це команди, що посіли з 1-го по 4-е місце у 2023 році, а саме: ВСП "Івано-Франківський фаховий коледж фізичного виховання Національного університету фізичного виховання і спорту України", Національного університету «Львівська політехніка», Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка. Ще чотири збірні потрапляли до фіналу після попереднього відбору серед восьми команд.
  Наша команда обіграла збірну Сумського державного університету і відібралася до фінальної частини Чемпіонату. Ще три місця зайняли команди Київського національного університету будівництва і архітектури, Національного університету харчових технологій, Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».
  До фіналу не потрапили такі потужні команди як: Сумського державного університету, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Державного університету «Житомирська політехніка», Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.
  Фінал Чемпіонату України відбувся з 10 по 12 квітня у місті Івано-Франківськ. Вісім фіналістів змагалися за олімпійською системою на вибування.
  У першій грі нашій збірній дістався срібний призер минулорічного чемпіонату – НУ «Львівська політехніка». Перший тайм наші хлопці гідно боролися, дозволивши суперникам із Екстра ліги футзалу забити лише один гол. У другому таймі ми пропустили ще один гол, але відразу Антон Росс (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт») потужним ударом головою влучив у ворота політехніки. Збірна НУБіП України надихнулася таким успіхом і почала більш агресивно грати у нападі, але, на жаль, не змогла реалізувати гольові моменти. А суперник наприкінці матчу забив ще два голи у наші ворота. Отже, програвши 1:4, наші хлопці втратили можливість потрапити до півфіналу і продовжили боротьбу за 5-8 місця.
  У другій грі нам дісталася команда НУ «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». З перших хвилин збірна НУБіП України почала атакувати, і Антон Росс відкрив рахунок. Суперники відповіли двома забитими м`ячами, але майже в кінці першого тайму Антон Росс зрівняв рахунок.
 
 
 
  Другий тайм наші хлопці також розпочали з переваги – третій м’яч у ворота суперника знову забив Антон Росс. Однак, дві прикрі помилки звели нанівець усі наші старання. Збірна Полтавської політехніки вирвалася вперед – 4:3. Лишалося небагато часу до кінця матчу, і щоб зрівняти рахунок наші хлопці застосували тактику гри з п’ятим польовим гравцем. На жаль, це не врятувало ситуацію. Дмитрій Мельничук забив четвертий гол, але загалом команда пропустила ще три голи. Тож матч закінчився з рахунком 7:4 на користь команди з Полтави.
  У третьому поєдинку за сьоме місце нашим суперником була команда НУХТу. Гра була рівною. Двічі у воротах харчовиків відзначився Данило Кунцевич (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт»). Збірна НУХТ забила три м’ячі, але на початку другого тайму Дмитрій Мельничук зрівняв рахунок. Нічийний результат тримався майже до останньої хвилини, але наші хлопці не змогли його утримати, щоб спробувати здобути перемогу у серії післяматчевих пенальті. Тож гра завершилася перемогою НУХТ4:3.
  Отже, місця у ХХІІ чемпіонаті України з футзалу серед студентських команд ЗВО розподілилися у такий спосіб:
1.     ВСП Івано-Франківський фаховий коледж
2.     НУ «Львівська політехніка»
3.     ХНУ ім. В.Н. Каразіна
4.     КНУБА
5.     СПДУ
6.     НУ «Полтавська політехніка»
7.     НУХТ
8.     НУБіП України
  Студенти, що захищали честь університету на національному рівні:
  • Антон Росс, Дмитрій Мельничук, Олег Сіренко, Віктор Головатюк, Данило Кунцевич, Руслан Дударенко, Назарій Мануков, Станіслав Сахно, Максим Яценко, Денис Пушенко (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт»);
  • Владислав Кулик, Адріан Петриченко (агробіологічний ф-т);
  • Ілля Сингаївський (ф-т харчових технологій і управління якістю АПК);
  • Богдан Брильов (ф-т тваринництва і водних біоресурсів).

 

 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичного виховання 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook