День відкритих дверей для здобувачів коледжів і технікумів на кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму

22 квітня 2024 року
  Після нещодавно проведеної зустрічі з учнями ліцеїв, шкіл та гімназій кафедра готельно-ресторанної справи та туризму гостинно зустріла у стінах університету здобувачів та випускників коледжів і технікумів м. Києва та Київської області.
  Зі здобувачами освіти, які виявили бажання доєднатись до студентської спільноти, що навчається за спеціальностями «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм і рекреація» зустрілись заступник директора ННІ неперервної освіти і туризму Тереза Микицей, завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Світлана Мельниченко, старший викладач Ірина Ковальчук і професор кафедри Марина Сердюк.
 
 
  З особливостями цьогорічної приймальної кампанії, правилами прийому на навчання для здобуття вищої освіти на основі раніше здобутого освітнього ступеня, освітнім, науковим процесами та громадським життям ознайомила заступник директора ННІ неперервної освіти і туризму Тареза Микицей, яка особисто приділила увагу кожному з відвідувачів. Питання стосувались можливості поєднання навчання зі спортом, активним туризмом, доєднанням до існуючих гуртків і студентських організацій.
  Майбутніх студентів цікавили особливості здіснення підготовки за освітньо-професійними програмами закріпленими за кафедрою, перелік освітніх компонент, які формують майбутнього фахівця. Цікавили питання щодо можливостей проходження практичної підготовки за кордоном та формування фахових навичок із залученням працівників відомих підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу України. Саме на ці питання завідувач кафедри Світлана Мельниченко надала розгорнуту відповідь і впевнилась в реальності намірів присутніх щодо вступу в університет.
  З навчально-науково-виробничою лабораторією «Технології продукції ресторанного господарства», в якій студенти здійснюють апробацію отриманих теоретичних знань безпосередньо на лабораторних заняттях з дисципліни з ідентичною назвою та «Барна справа і організація роботи сомільє» ознайомила професор, яка викладає вищезазначені дисципліни Марина Сердюк. Сучасне та різноманітне устаткування лабораторії викликало у присутніх захоплення і бажання спробувати свої сили в кулінарному мистецтві.
  У рамках Дня відкритих дверей було проведено також зустріч і в дистанційному режимі, яку розпочав заступник директора ННІ неперервної освіти і туризму Володимир Олійник.
  Завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Світлана Мельниченко познайомилаприсутніх зі специфікою підготовки здобувачів, які навчаються за акредитованими спеціальностями 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація», можливістю формувати індивідуальну освітню траєкторію через вибір дисциплін з каталогу вибіркових компонент університету.
  Акцентувала увагу на можливостях формування здобувачами фахових компетентностей в лабораторіях кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, під час виїзних практичних занять на базі відомих підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, у т. ч. міжнародних готельних мережах, об’єктах туристичної інфраструктури, під час практичної підготовки у підприємствах індустрії гостинності країн Західної Європи.
  Створені сторінки кафедри у соціальних мережах дають можливість оперативно реагувати на різноманітні запити з боку майбутніх вступників, знайомити з заходами, які проходять в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, на кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму. Наприкінці зустрічі завідувач кафедри запросила присутніх на індивідуальний День відкритих дверей в офлайн-режимі, на екскурсію «Країною НУБіП» і можливістю познайомитись зі студентами та викладачами.
  Зі студентським життям, особливостями освітньо-наукового та виховного процесу ознайомила присутніх онлайн-трансляції голова сенату студентської організації інституту Олена Сіленко.
  У заключному слові директор ННІ неперервної освіти і туризму Іван Гриценко побажав абітурієнтам зробити правильний життєво важливий вибір та обрати саме свою професійний шлях.

Кафедра готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України чекає на майбутніх абітурієнтів.

 
Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,
завідувач кафедри готельно-ресторанної справи

та туризму 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook