Ректорат: якість освітнього процесу і активізація профорієнтаційної роботи

22 квітня 2024 року
  22 квітня 2024 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. На його початку хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих у ході російсько-української війни. Протягом тижня відбудуться статутні заходи, ректорат, вчена рада, засідання кадрової комісії, ювілейна «Голосіївська весна».

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша закцентував на відсутності інформації про захворювання на ГРВІ, що свідчить про певне переривання ланцюга. Разом з тим, профілактичні заходи не зупиняються, санітарно-гігієнічні обмеження та рекомендації продовжують діяти. До аспірантури триває прийом вступників, зокрема громадян Китаю, Марокко, Азербайджану тощо. Готуються пакети документів для проходження акредитації низки освітньо-наукових спеціальностей. За графіком йде підготовка до відзначення ювілейного, десятого Дня університету, присвяченого 126-річчю НУБіП України.

 

  Начальник підрозділу військової мобілізації та співпраці зі Збройними Силами України Геннадій Ржевський закцентував на новелах законодавства, рішеннях Мінекономіки про бронювання співробітників тощо.

  Голова Сенату Студентської організації Олександр Вертелецький проінформував про участь активу в спортивних та громадських заходах, інтелектуальних змаганнях. Майже півсотні студентів університету взяли участь в Агросаміті на базі KERNEL. 23 квітня 2024 року відбудеться День донора.

  Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко доповів про ситуацію з конкурсом на заміщення вакантних посад науково-педагогічних посад.

  Відповідальний секретар приймальної комісії Олексій Соломка закцентував на перебігу Олімпіади для вступу до університету, підготовці приміщень приймальної комісії до роботи.

  Начальник навчального відділу Ярослав Рудик доповів про отримання сертифікатів акредитації освітньо-професійних програм.
  Учений секретар Оксана Барановська зупинилася на порядках денних ректорату та вченої ради, формуванні плану роботи на травень. Завершене обрання представників з числа студентів та співробітників, які не є науково-педагогічними працівниками.

 

  Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про участь науковців у заходах, присвяченим шляхах повоєнної відбудови України.

  Директор Студентського містечка Сергій Стецюк закцентував на ремонтах кімнат для першокурсників. Минулого тижня пройшла перевірка укриттів та пункту незламності національною поліцією, яка засвідчила їхній належний стан.
  Начальник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств, Боярської лісової дослідної станції та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський доповів про висів соняшнику, підживлення озимих. На контролі виконання розпорядження щодо оздоровлення ситуації в навчально-дослідному господарстві «Ворзель».
  Начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності відокремлених структурних підрозділів, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко зупинився на результатах проведення Дня відкритих дверей. Проведений моніторинг відвідування занять студентами заочної форми навчання.

  Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук закцентував на фінансуванні університету за формулою. Підбиті підсумки діяльності госпрозрахункових підрозділів. Акумульовані пропозиції щодо корегування вартості навчання на наступний семестр.  

 

  Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про перебіг ремонтних робіт в навчальних корпусах та гуртожитках. Проведений тендер на ремонт стояка в гуртожитку №10.

  Проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха зупинилася на перебігу навчального семестру, організації практичних занять. В розробці положення про гаранта освітньої програми, готуються документи для проведення акредитації в наступному семестрі.

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Валерію Іщенку – надати план реалізації проєкту з облаштування інклюзивного середовища, доповісти про облаштування скверу слави загиблих героїв. Оксані Тонсі – впровадити в освітній процес курс з основ підприємництва та підготовки бізнес-проєктів, підвищити якість практик, посилити профорієнтаційну роботу, активізувати залучення до участі в Олімпіаді для вступу випускників шкіл, внести пропозиції щодо перспектив продовження діяльності завідувачів кафедр, у яких сплив дворічний термін перебування на посаді, надати проєкт комплексного навчання науково-педагогічних працівників щодо підвищення педагогічної майстерності. Вадиму Ткачуку – узгодити корегування вартості навчання на наступний семестр, контролювати виконання показників для формульного фінансування. Сергію Кваші – організація фестивалю «Голосіївська весна», підготовка до відзначення Дня університету. Також доручено підготувати цикл бесід зі студентами, які кермують авто та мото транспорт щодо дотримання правил безпеки.

 

   Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook