У рамках міжнародного проєкту LIFE – CLEAN ENERGY TRANSITION - NS4nZEBs відбулась друга робоча зустріч учасників

22 квітня 2024 року
  Підпрограма LIFE-CET «Перехід до чистої енергії» спрямована на сприяння переходу до енергоефективної, заснованої на відновлюваних джерелах енергії, кліматично нейтральної та стійкої економіки шляхом координації фінансування заходів підтримки у Європі.

  Ключовим завданням програми є впровадження політики чистої енергії Європейського Союзу і заповнення прогалин між розробкою та інтеграції політики щодо енергоефективності та відновлюваних джерел енергії.
  Згідно угоди про Консорціум відбулась друга запланована робоча зустріч учасників у м. Падова (Італія) у рамках проєкту «New Skills for Nearly Zero Energy Buildings» («Нові навички для будівель з майже нульовим енергоспоживанням»). Проєкт спрямований на підготовку та перепідготовку фахівців щодо застосування «розумних» фотоелектричних, теплових, водневих систем у будівлях на всіх рівнях проєктування, експлуатації та технічного сервісу.

 

  Організатори заходу – відповідальний виконовець другого робочого пакету Andrea Galeota, Padova Chamber of Commerce (CCIAA PD), торгово-промислова палата в м. Падова, Італія.
  Серед доповідачів – координатор проєкту Paul De Schepper, «The Knowledge Centre for Energy-related research» (Центр енергетичної експертизи), Thomas More (TMU), Бельгія; Nina Nikolova, Sdruzhenie Kamara Na Instalatorite V Bulgariya (Асоціація інсталяторів Болгарії), Болгарія; Evelina Stoykova, Sofia Energy Centre (SEC), Софіївський енергетичний центр Болгарія; Darko Kramer та Marta Garcia, Ecoserveis (Організація з енергоменеджменту), Іспанія; Georgia Veziryianni «Centre for renewable energy sources and savings» (CRES) ( Центр відновлюваних джерел енергії та збереження), Греція; Світлана Макаревич та Олена Шеліманова, ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, Національний університет біоресурсів і природокористування України.

 

  Кожна з команд учасників презентувала результати діяльності в межах робочого пакету та пропозиції щодо подальшої реалізації проєкту. Координатори проєкту відмітили якісне і своєчасне виконання всіх видів діяльності партнерами НУБіП України.

 

  Під час зустрічі було погоджено: загальний звіт по робочому пакету, який стосувався дослідження залучення зацікавлених сторін; сформовано план Стратегії стійкості, тиражування, використання та розповсюдження результатів проєкту, окреслені завдання щодо створення онлайн платформи, змістовного наповнення навчальних програм для тренерів та фахівців; погоджено терміни та місце проведення наступної зустрічі; встановлено строки виконання наступних робочих пакетів.
  Приймаюча сторона гостинно запросила всіх учасників відвідати Fenice Green Energy Park. Fondazione Fenice Onlus (штаб-квартира в Green Energy Park, регіон Венетто), акредитованого навчального центру, який проводить підготовку фахівців сфері енергетики та навколишнього середовища з фокусом постійного вивчення тем, пов’язаних із розумною та циркулярною економікою, новими професіями, інноваційними технологіями.

 

 

 

  Щиро вдячні організатору Andrea Galeota за зустріч та теплий прийом.

 

Світлана Макаревич, Олена Шеліманова,
доцентки кафедри інженерії енергосистем
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook