Зустріч із стейхолдерами: сучасна практична ветеринарна токсикологія від головної лікарки Animal Hospital Ольги Степаненко

22 квітня 2024 року
  Важливою складовою якісного освітнього процесу є його постійне оновлення, адже знання, які отримують здобувачі освіти на різних рівнях, та практичні навики, які вони набувають упродовж навчання, повинні відповідати умовам і викликам сьогодення. Поряд з цим повинен бути постійний зв’язок з практичною складовою.

  На лабораторні заняття з дисципліни «Ветеринарна токсикологія» здобувачів вищої освіти із англомовною підготовкою було запрошено колишню випускницю факультету ветеринарної медицини НУБіП України, головну лікарку ветеринарної клініки Animal Hospital Ольгу Степаненко.

  Ольга Ігорівна ознайомила студентів із найбільш актуальними отруєннями дрібних тварин, за яких нині до ветеринарної клініки звертаються їх власники. Особливо цінним було те, що вона ділилася своїм практичним досвідом за діагностики отруєнь та лікування тварин у таких випадках.

    

  Цього разу Ольга Ігорівна зупинилась на особливо поширених випадках отруєння собакізоніазидом. Ця речовина є лікарським засобом, який застосовується у медицині для лікування людей, хворих на туберкульоз. Випадки отруєнь собак у місті Києві зустрічаються за його використання «докхантерами». Доповідачка розповіла чому він особливо небезпечний для тварин, пояснила студентам механізм його токсичної дії, охарактеризувала діагностику за таких отруєнь та схему лікування собак.

  

  Здобувачі, задаючи питання та отримуючи на них переконливі відповіді, переконалися, що перед ними висококваліфікований фахівець ветеринарної медицини. Відчувалося, що Ольга Ігорівна, завдяки постійному навчанню та підвищенню кваліфікації, здатна з легкістю розібратись із найскладнішими проблемами здоров‘я домашніх улюбленців, пов’язаних із отруєннями.

   Насамкінець, Ольга запросила майбутніх лікарів ветеринарної медицини до ветеринарної клініки Animal Hospital як однієї з провідних у місті Києві.

  Ми, в свою чергу, запросили нашу випускницю до навчання в аспірантурі Національного університету біоресурсів і природокористування України.

  Ми дуже вдячні за приділений час та те, що поділилися практичним досвідом лікування тварин за отруєнь. Дякуємо, що підтримуєте Alma mater!

Ірина Деркач,
д.вет.н., доцент кафедри
фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook