Навчально-методична рада розглянула освітні програми та затвердила ряд положень

22 квітня 2024 року
  22 квітня відбулось чергове засідання навчально-методичної ради університету, яку відкрила проректор з науково-педагогічної роботи Оксана ТОНХА. Вона представила порядок денний, який одноголосно підтримали та розпочали роботу.

  

  З першим питанням про освітні програми підготовки бакалаврів та магістрів у базовому закладі НУБіП України та фахового молодшого бакалавра, бакалавра та магістра у ВП НУБіП України для вступників 2024 року доповідали Ярослав РУДИК, начальник навчального відділу та Олександр САНЧЕНКО, начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання. Зокрема вони звернули увагу про необхідність затвердження переліку представлених ОПП з метою підготовки до вступної кампанії 2024 року та інформування майбутніх абітурієнтів. Виступив декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслан КОНОНЕНКО, який виніс пропозиції щодо узгодження програм для повного і скороченого терміну навчання студентів ОС «Бакалавр».

  Наступну низку питань доповідала Оксана ЗАЗИМКО, заступник начальника навчального відділу. Зокрема, вона представила на розгляд ради перелік освітніх програм, які рекомендовані до повної акредитації в НАЗЯВО та програм, гаранти яких виявили бажання клопотати в МОН України про продовження терміну дії акредитаційного сертифікату (покликання на перелік програм).
  Одним з питань порядку денного, яке доповідала Оксана ЗАЗИМКО – про особливості «Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах вищої освіти, та надання їм академічної відпустки», затвердженого наказом МОН 07.02. 2024 р. № 134. Вона дала роз’яснення МОН України та відповіла на питання. В обговоренні взяли участь Зіновій РУЖИЛО, декан факультету конструювання і дизайну та Вячеслав БРАТІШКО, декан механіко-технологічного факультету.

  Про розгляд та рекомендацію до затвердження «Положення про робочу програму навчальної дисципліни та її силабус у НУБіП України» доповів Ярослав РУДИК. В обговоренні взяли участь Олена ГЛАЗУНОВА, декан факультету інформаційних технологій та Анатолій ДІБРОВА, декан економічного факультету. Рада проголосувала більшістю голосів за внесення правок у розділі представлення робочих програм у електронному доступі на сайтах кафедр і факультетів та колпотати перед вченою радою університету щодо затвердження положення у кінцевій редакції.

 

  Про створення в структурі університету міжкафедральної навчальної лабораторії на базі ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» доповів Олександр САНЧЕНКО. Співдоповідачем виступив Віталій САВЧЕНКО, заступник директора із забезпечення якості освітнього процесу ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

 

  Традиційно, на завершення засідання рада розглянула подані викладачами рукописи навчальної літератури. Після узгодження та врахування зауважень всі подані рукописи були підтримані та винесено рішення клопотати перед вченою радою університету щодо їх затвердження та рекомендації до друку.

Дмитро КАСАТКІН,
секретар навчально-методичної
ради університету

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook