Представники факультету землевпорядкування провели майстер-клас із використання лазерного 3D сканера для школярів Гребінківської громади Київщини

28 квітня 2024 року
  Традиційно, факультет землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України проводить для школярів старших класів майстер-класи з використання сучасних геодезичних приладів та обладнання. Цього разу майстер-клас був присвячений використанню лазерного 3D сканера при створенні тривимірних моделей місцевості і проводився він для школярів загальноосвітніх шкільних закладів Гребінківської громади, що на Київщині. Захід організували і провели заступник декана з навчальної та виховної роботи факультету землевпорядкування Олександр Шевченко та старшокурсники факультету Дмитро Матвійчук, Ольга Пронь та Олександр Олійник.
 
  Директорка Гребінківського академічного ліцею Юлія Фокіна, а також директорка Опорного закладу освіти «Гребінківський ліцей» Оксана Сілецька привітно зустріли гостей з НУБіП України, коротко ознайомили із закладами освіти та надали можливість для проведення майстер-класу для майбутніх вступників.
  Зустріч зі школярами складалася з двох частин. Перша частина пройшла на території шкільних подвір’їв, де заступник декана факультету землевпорядкування Олександр Шевченко та студент 4 курсу Дмитро Матвійчук продемонстрували принцип роботи й процес знімання за допомогою ручного лазерного 3D сканера AlphaGEO SLAM R100. У результаті, було відзнято будівлі ліцеїв та частину прилеглих до них територій. Крім, того для забезпечення точності побудови майбутньої 3D моделі, учням продемонстровано принцип роботи GNSS приймача AlphaGEO L2 щодо визначення координат опорних точок.
 
  Друга частина зустрічі відбулася в актових залах навчальних закладів. Студент 4 курсу Дмитро Матвійчук, який, до речі, успішно поєднує навчання та роботу за фахом у компанії GeoFix, наочно представив абітурієнтам як виконується обробка результатів знімання за допомогою програмного забезпечення LixelStudio. Здійснивши оптимізовану класифікацію хмари точок, було побудовано цифрові моделі місцевості відзнятої території. Майбутні вступники зазначили, що було надзвичайно цікаво побачити на практиці геодезичне знімання за допомогою ручного лазерного 3D сканера та одразу отримати результат.
  Студентка 4 курсу Ольга Пронь поділилась з абітурієнтами власним досвідом участі в Олімпіаді для вступу в університет, а також розповіла про переваги навчання на факультеті землевпорядкування, зокрема про можливості міжнародної мобільності студентів Університету. Студент 2 курсу Олександр Олійник розповів випускникам про можливості саморозвитку в НУБіП України, а також про перспективи майбутнього працевлаштування за фахом.
 
 
  У цілому, зустріч представників факультету землевпорядкування з абітурієнтами була дуже насиченою. Учні проявили особливу увагу та зацікавленість. На завершення, заступник декана з навчальної та виховної роботи Олександр Шевченко, окреслив можливості навчання випускників ліцеїв на факультеті землевпорядкування НУБіП України та побажав абітурієнтам зробити правильний вибір майбутньої професії й успішно скласти НМТ, а також запросив школярів відвідати День відкритих дверей в НУБіП України. Адже у нас день відкритих дверей – кожен день!
 
Іван Ковальчук,

завідувач кафедри геодезії та картографії 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook