Інновації в енергетиці очима студентів та молодих вчених

1 травня 2024 року
  Вже 77-ий раз поспіль відбулось засідання секції «Системи енергозабезпечення» у рамках науково–практичної конференції студентів «Енергозабезпечення, електротехнології, електротехніка та інтелектуальні управляючі системи в АПК». У роботі заходу взяли участь студенти, викладачі, молоді науковці інститутської спільноти.

  Метою конференції є підтримка зав’язків у науковій сфері серед студентів, аспірантів, апробація, обговорення та використання результатів наукових досліджень у навчальному та виробничому процесах.
  Голова секції д.т.н., проф. Валерій Горобець звернувся з вітальним словом до учасників конференції та зазначив, що практика проведення подібних заходів дає змогу учасникам отримати важливий досвід виступів, який допоможе їм при захисті майбутніх бакалаврських, магістерських та дисертаційних робіт.
  Цікаву доповідь на тему «Сонячні панелі в космосі та на землі» у супроводі презентаційного матеріалу представила Наталя Широка, студентка 1 курсу ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження (науковий керівник - к.т.н., доц. Олена Шеліманова).

 

  Особливою активністю відзначились студенти магістратури Юрій Горобець, Ілларіон Чайка, Ілля Декер, Максим Сидоренко, Павло Олендер, Валерій Гуцал та студенти четвертого курсу і скороченого терміну Максим Гончарук, Владислав Герасимчук.

 

 

  Виступи стосувалися актуальних тематик у розрізі галузі енергетики, а саме: способів зменшення теплових втрат у будівлях, досліджень впливу динамічно змінюючої несиметрії і відхилення напруги живлення асинхронного двигуна на чутливість системи діагностики при виявлені виткового замикання в статорних обмотках, модернізації систем електропостачання, підвищення надійності електрообладнання та ін.

 

 

 

  Доцент кафедри інженерії енергосистем Світлана Макаревич надала цікаву інформацію про перебіг проєкту «New Skills for Nearly Zero Energy Buildings» («Нові навички влаштування будівель з майже нульовим енергоспоживанням»). Проєкт спрямований на підготовку та перепідготовку фахівців щодо застосування «розумних» фотоелектричних, теплових, водневих систем у будівлях на всіх рівнях проєктування, експлуатації та технічного сервісу.

 

 

  Більшість доповідей вирізнялись цікавою постановкою та вирішенням дослідницького завдання, були цікавими для дискусій та актуальними у сфері електричної інженерії.

  Науково–практична конференція студентів та молодих вчених «Енергозабезпечення, електротехнології, електротехніка та інтелектуальні управляючі системи в АПК» продемонструвала хороший потенціал студентської науки. Саме це є запорукою для впевненого комплектування контингенту аспірантів інституту.

Світлана Макаревич,
доцентка кафедри інженерії енергосистем

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook