Любов до коней об’єднує! В рамках співпраці між НУБіП України та Туркменістаном

2 травня 2024 року
  30 квітня 2024 року до Національного університету біоресурсів та природокористування України завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні Тойли Атаєв разом із дипломатичними співробітниками.

  Під час зустрічі з ректором Університету Станіславом Ніколаєнком, проректором з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадимом Ткачуком і деканом факультету тваринництва та водних біоресурсів Русланом Кононенком обговорили перспективи взаємовигідного співробітництва у галузі підготовки кваліфікованих фахівців із профільних напрямків сільського господарства, у тому числі за напрямом конярства.

  Станіслав Ніколаєнко розповів про особливості навчання студентів, про матеріальну-технічну базу та історію університету, висловив зацікавленість у встановленні партнерства в напрямках, що становлять взаємний інтерес, адже Національний університет біоресурсів та природокористування є провідним закладом освіти та науки в Україні, здійснює потужну науково-освітню та дослідницьку діяльність, у тому числі у сфері конярства, кіннозаводства та кінного спорту.
  Зі сторони Посла Туркменістану було обговорено можливість співпраці між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Міжнародною академією конярства імені Аба Аннаєва, яка є першою міжнародною академією в Туркменістану, що готує профільних кваліфікованих фахівців для галузі конярства.
  Для Посольства Туркменістану було проведено екскурсію в навчально-науково-виробничу лабораторію конярства факультету тваринництва та водних біоресурсів, де відбуваються заняття з верхової їзди, конкурсного тренування, відкриті турніри з виїздки та подолання перешкод, очолює лабораторію член федерації з кінного спорту України та суддя з кінного спорту України 2 категорії Анжеліка Дідковська.

  Під час екскурсії, декан факультету Руслан Кононенко ознайомив дипломатів з породами коней та поні які утримуються на стайні, для гостей було влаштовано виводку таких порід коней як арабська, чистокровна, українська верхова, торійська, латвійська, ютландська та шетлендські поні.

  Наступна екскурсія відбувалася на Голосіївську навчально-дослідну пасіку кафедри бджільництва, де завідувач кафедри Микола Повозніков ознайомив гостей із славетною столітньою історією Голосіївською пасіки, окремо зупинився на її значенням у навчальному процесі, коли студенти мають можливість щоденного контакту із медоносними бджолами під час вивчення фахових дисциплін або заняттях у науковому гуртку.

  Для гостей було продемонстровано впровадження новітніх технологій по догляду за бджолами, зокрема системи дистанційного моніторингу стану бджолиних сімей.

  Окрім ознайомлення з матеріально-технічною базою кафедри бджільництва, гості відвідали музей історії українського бджільництва та музей лікарських і медоносних рослин.

  Посол Тойли Атаєв і дипломатичні співробітники були приємно вражені від спілкування з керівництвом університету та проведених екскурсій, про що залишили розлогий запис у книзі відгуків на кафедрі бджільництва та висловили впевненість у подальшому налагодженню співпраці із Національним університетом біоресурсів і природокористування України як флагманом аграрної науки.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook