Підвищуємо кваліфікації викладачів коледжів з електроніки, мікропроцесорної техніки та автоматики

4 травня 2024 року
  Наприкінці квітня поточного року на кафедрі автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І. Мартиненка (далі АРС) тривали заняття з підвищення кваліфікації викладачів коледжів і технікумів.

  Виявили бажання підвищити свою кваліфікацію викладачі Київського фахового коледжу зв'язку, Київського фахового коледжу міського господарства Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського, фахового коледжу інформаційних технологій та землевпорядкування Національного авіаційного університету, Київського фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну, Київського транспортно-економічного фахового коледжу, Київського державного коледжу туризму та готельного господарства.

  Особливу цікавість слухачів викликали лекції з електроніки доцента В’ячеслава Іващука, з типових задач управління неперервними та цифровими системами автоматизації професора Віталія Лисенка, з використання математичних програмних продуктів у інженерних розрахунках професора Валерія Коваля, з штучних нейронних мереж доцентки Алли Дудник, спеціалізованих мов програмування мікропроцесорних комплексів старшого викладача Анатолія Руденського, з Інтернету речей доцента Тараса Лендєла.

Фрагмент лекції з програмування

  Слід відзначити високу зацікавленість слухачів у матеріалах, що подавались, а тому їх присутність на заняттях була практично 100%. При цьому зміст матеріалу активно обговорювали, матеріал уточнювали додатковими питаннями, а потім дякували за змістовні лекції з питань сучасної електроніки, мікропроцесорної техніки, програмування та автоматичного управління процесами та виробництвами. Висока дисципліна слухачів дотримувалась, у тому числі й завдяки ґрунтовній організаційній роботі голови міського методичного об'єднання електротехніки ВНЗ І-ІІ рівня акредитації в м. Києві Світлани Литвин.
  В останній день стажування керівництвом кафедри автоматики та робототехнічних систем було організовано для слухачів екскурсію в знаменитий якістю своєї продукції Калинівський комбінат "Тепличний".
  Екскурсію провів голова правління підприємства, президент асоціації «Теплиці України» Євгеній Чернишенко. Не було питання, на яке б він не дав точної, ґрунтовної відповіді. А його тонкий гумор створював чудову атмосферу спілкування.
  Слухачі отримали значний, цікавий об'єм інформації про величезне підприємство, наочно побачили найсучасніші европейські енергозберігаючі технології, що використовуються в комбінаті, як вони реалізуються ефективними технічними засобами енергетики, автоматики та організаційними заходами на всіх етапах вирощування овочевої продукції.
  У виробничих приміщеннях майже відсутні люди, оскільки тепличне підприємство має найвищий рівень автоматизації. Регулюються температура, вологість та вміст вуглекислого газу в повітрі, зашторювання, приготування і подача живильного розчину до кореневої системи рослин, досвічування ... Рекуперація тепла економить значні кошти. Надійно розвинута логістика.

  Екскурсанти мали змогу оцінити високі смакові якості вирощених помідорів.

 

  У створеній для стажистів вайбер-групі розміщено багато схвальних повідомлень, як наприклад: "Щиро дякуємо керівництву та викладачам кафедри автоматики та робототехнічних систем НУБіП за прекрасну організацію і проведення стажування, чудову екскурсію на підприємство ПРАТ "Тепличний комбінат". Незабутні враження та позитивні емоції."
  Процес навчання завершиться найближчим часом знайомством слухачів з лабораторіями кафедри АРС та врученням їм сертифікатів про підвищення кваліфікації.

Анатолій Руденський,
старший викладач кафедри АРС

Микола Кіктєв,
доцент кафедри АРС

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook