Виїзне бінарне заняття з дисципліни «Сільськогосподарські машини» на тему «Сівалки точного висіву»

8 травня 2024 року

61 травня 2024 року відбулося виїзне бінарне заняття з дисципліни «Сільськогосподарські машини» для студентів групи М-13СК та М-21Б на тему «Сівалки точного висіву» в польових умовах на базі ФГ "Вікторія-92". Завідувач кафедри машиновикористання і технологій в сільському господарстві Володимир ДИНЯ зосередив увагу студентів на важливості співпраці із стейкхолдерами та можливості проходження навчання на їх базі.
Заняття проведено заступником директора з рослинництва Олегом ДМИТРИШИНИМ та доцентом кафедри машиновикористання і технологій в сільському господарстві Андрієм ЛІННІКОМ. В ході заняття вивчено будову, роботу та регулювання сівалок точного висіву на прикладі високоточної універсальної сівалки Gaspardo SP 8 з вакуумними висівними апаратами з механічним приводом висівного диска та високошвидкісної сівалки нового покоління Väderstad Tempo L 18 з висівними пристроями, які працюють під дією надлишкового тиску повітря. Висівні пристрої оснащені індивідуальним електроприводом, що дає можливість відключати висівні секції по одній та контролювати в процесі сівби кожну окремо. Сівалка обладнана  системою управління Väderstad E-Control на базі iPad, яка встановлює бездротовий зв’язок із машиною Väderstad, надаючи повний доступ до її функцій і даних. Це дозволяє зручно здійснювати налаштування і калібрування, а також моніторинг і управління в режимі реального часу. вийшовши із кабіни трактора з портативним планшетом iPad і здійснити калібрування ззовні.

24

31
Студентам була надана можливість безпосередньої участі в регулюванні та робочому процесі посіву кукурудзи на зерно у складних умовах роботи – складного рельєфу, короткі загони, сильних поривів вітру тощо. Отримані настанови досвідчених механізаторів та практичні навички за таких умов є безцінним досвідом для майбутніх спеціалістів.
Директор фермерського господарства «Вікторія-92» Олександр ПЕЛЯК  люб’язно привітав студентство, окреслив переваги та перспективи обраної професії, поділився досвідом застосування новітніх технологій рослинництва та сучасної техніки і перспективи працевлаштування. Також, провів детальну екскурсію по базі господарства, ознайомив із наявною технікою господарства, зокрема, новітнім оприскувачем LEMKEN Sirius 10/900, причіпною штригельною бороною STRIEGEL-PRO PE з ріжучими колтерами TURBO,  сушильно-очисним комплексом первинної обробки та зберігання врожаю.

57

Від імені директора інституту Мирона ЖИБАКА декан агроінженерного факультету Олег ФЛЬОНЦ вручив подяку директору господарства Олександру ПЕЛЯКУ за багаторічну співпрацю та професійну допомогу з підготовки майбутніх висококваліфікованих спеціалістів .
Насичений, незабутній, цікавий та навчальний день з ФГ "Вікторія-92" закінчився низкою приємних вражень та позитивних емоцій, а найголовніше – закріпленням знань з вивчених дисциплін і набуттям практичного досвіду.
Андрій ЛІННІК
доцент кафедри машиновикористання та
технологій в сільському господарстві
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook