Зустріч з народним депутатом України Олександром Федієнком

23 січня 2020 року

     В Ірпінському економічному коледжі відбулася зустріч студентів, які навчаються за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія», з народним депутатом України, заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації Олександром Федієнком. На зустрічі також був присутній Микола Баран, директор компанії TV-NET, голова ради роботодавців коледжу.

 Директор коледжу Наталія Ільченко ознайомила Олександра Федієнка з історією коледжу, навчально-лабораторною базою, а також озвучила проблеми та питання, які турбують сьогодні колектив закладу, серед яких: позиціонування фахової передвищої освіти на рівні з професійно-технічною освітою в одній ланці професійної освіти, що може в майбутньому призвести до руйнації технікумів і коледжів; низький рівень заробітної плати викладачів, особливо фахівців з комп’ютерних технологій, наслідком чого є відтік педагогічних кадрів зі сфери освіти в інші галузі; відсутність коштів на модернізацію і осучаснення лабораторної бази, на проведення заходів із забезпечення пожежної безпеки; призначення стипендій, які отримують 45% від числа тих, хто навчається на бюджеті, і, як наслідок, молоді люди змушені  працювати і не завжди ця робота на користь засвоєнню ними навчального матеріалу.

Народний депутат поцікавився співпрацею з бізнесом, чи мають студенти змогу знайомитись з виробничими базами, як студенти проходять практику.

Розмова із студентами виявилась жвавою і емоційною. Олександр Федієнко є експертом з питань кібербезпеки, телекомунікацій, ІТ-технологій та інформаційної безпеки, тому спілкування з майбутніми фахівцями з комп’ютерної інженерії було предметним і торкалося питань кібергігієни, кібербезпеки, діджиталізації, «держави в смартфоні», українського мовлення на Сході України.

Студент 3 курсу Данило Бойсан зауважив, що процеси цифрової трансформації треба починати з початкових класів школи, а наразі в школі викладаються лише основи інформатики. На зауваження про те, що дипломи українських закладів освіти є «неліквідними» та деякі мови програмування є неактуальними, народний депутат відповів, що студенти мають усвідомити, що ЗВО дає базові знання, решта – робота кожного над собою, самонавчання, самоосвіта через короткотермінові курси, тренінги і т.ін.

А ще мова йшла про засоби інформаційної війни, Internet of Things (IoT), мобільні технології, за якими майбутнє.

На завершення зустрічі було досягнуто домовленості про подальшу комунікацію.


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook