ВЕБІНАР «ОСНОВИ АКАДЕМІЧНОГО ПИСЬМА»

19 квітня 2021 року

 1 7     

        Академічне письмо – це діяльність дослідника чи викладача  зі створення спеціалізованих фахових наукових чи навчальних текстів та представлення у письмовій формі результатів дослідження. Відповідальний підхід до публікації науково-дослідних робіт є запорукою конкурентоспроможності фахівця в професійному середовищі і сфері міжнародних наукових комунікацій. 

      Написання академічних текстів (навчальних, наукових, науково-публіцистичних, публіцистичних) для здобувачів освіти зазвичай викликає труднощі, тому виникає потреба у детальному формуванні компетенцій щодо правил їх створення. Пропагування навчання академічному письму у закладах освіти проводиться згідно Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (Strengthening AcademicIntegrityin Ukraine Project, SAIUP), що адмініструється Американськими Радами з міжнародної освіти за сприяння МОН України та підтримки Посольства США в Україні.

    Бібліотеки покликані сприяти впровадженню світових стандартів академічного письма та культури публікацій: інформувати науковців і здобувачів освіти усіх рівнів щодо принципів наукової доброчесності, поширювати правила підготовки рукописів для публікації з додержанням етики цитування, просувати практики запобігання плагіату.

004     

     13 квітня 2021 року здобувачі освіти та науково-педагогічні працівники факультету економіки і природокористування взяли участь у вебінарі «Основи академічного письма», який провела в.о. директорки наукової бібліотеки, доцентка Оксана Качмар на платформі Zoom за посиланням: https://zoom.us/j/8513818592?pwd=Z3htbmVVaXdKa2QxVlh6dXJsb0pKdz09

   Мета вебінару - сформувати навички академічного письма, а також навчити використовувати інформаційно-бібліотечний супровід при створенні академічних та наукових текстів з дотриманням принципів академічної доброчесності.

18     

      Під час заходу учасники дізналися про основні принципи академічного письма, практичні аспекти створення наукових фахових текстів, основні правила цитування та бібліографічного посилання. Оксана Качмар зазначила, що вміння висловлювати власну позицію з використанням опорної літератури та наданням посилань на використані джерела є невід’ємною частиною навчання та дотримання академічної доброчесності здобувачами освіти та науковцями.

2     

     Вебінар пройшов у дружній та доброзичливій атмосфері, був цікавим та змістовним, тому набуті знання та вміння стануть у нагоді для його учасників.

Бібліотекарка Галина Купа

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook